Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 - 500 gramů měkkého salámu (např. gothaj)
- 3 cibule
- 200 gramů nakládaných okurek
- 1 polévková lžíce oleje
- 1 čajová lžička octa
-
100
gramů rajčatového protlaku
lub 100 gramů kečupu - 1 polévková lžíce hořčice, plnotučné
- ½ - 1 čajová lžička soli
- 3 kostky cukru
- 1 špetka chilli, mletého
-
200
gramů majonézy
lub 200 gramů bílého jogurtu
- Wartości odżywcze
- na 1 porci
- Kalorie
- 2471.7 kJ / 588.5 kcal
- Białko
- 10.8 g
- Węglowodany
- 23 g
- Tłuszcz
- 51.7 g
- Błonnik
- 2.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Katův šleh
35 Min
Šunková pěna
5min
Budapešťská pomazánka
10min
Pikantní pomazánka k pivu
12min
Vaječná pomazánka s cibulí
5min
Vaječná pomazánka se šunkou
25min
Pomazánka z čabajky nebo loveckého salámu
5min
Hermelínová pěna
10min
Čabajská pomazánka
15min
Třená niva
5min
Variace na vlašský salát
5min
Česnekovo sýrová pomazánka
5min