Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 600 gramů telecích plátků (celkem 4 kusy)
- 4 špetky soli
- 4 špetky pepře černého, mletého
- 60 gramů rukoly
- 120 gramů nivy
- 8 plátků šunky serrano nebo schwarzwaldské šunky
- 90 gramů cibule
- 15 gramů oleje
- 100 gramů bílého vína
- 400 gramů smetany ke šlehání, min. 33 % tuku
- 200 gramů mléka
- Wartości odżywcze
- na 4 porce
- Kalorie
- 13273 kJ / 3160 kcal
- Białko
- 182 g
- Węglowodany
- 40 g
- Tłuszcz
- 245 g
- Błonnik
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Karlovarské knedlíky
50min
Hovězí Stroganoff
1h
Holandská omáčka s červenou paprikou
15 min
Kuřecí roládky plněné sýrem a houbami
1h 10min
Steaky z lososa s fazolkami a kari glazé
40min
Krůtí závitky
1h 45min
Salát s krevetami, uzeným lososem a avokádovým dipem
20min
Hovězí pupek s houbovým karamelem a nakládanou cibulí
49h 5 min
Francouzské máslo Montpellier
Brak ocen
Pikantní salát s mletým kuřecím masem
30min
Telecí špíz se zeleninou a hořčičnou omáčkou
30min
Toskánské crostini
30min