Urządzenia i Akcesoria
Knusperhörnchen with Semolina and Apricot Filling
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 3 godz. 10 min
10 pieces
Składniki
Dough
-
plain flour370 g
-
sunflower oil40 g
-
water lukewarm120 g
-
vinegar10 g
-
medium egg1
-
caster sugar1 tsp
-
fine sea salt½ tsp
Filling
-
dried apricots, pitted30 g
-
milk190 g
-
sugar30 g
-
vanilla sugar, homemade10 g
-
fine semolina30 g
-
orange peel (opcjonalnie) finely grated⅛ tsp
-
fine sea salt1 pinch
-
egg yolk from medium egg1
Assembly
-
unsalted butter diced60 g
-
sugar40 g
-
ground cinnamon¼ tsp
-
egg yolk from medium egg1
-
milk20 g
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 piece
Białko
6 g
Kalorie
1230 kJ /
294 kcal
Tłuszcz
12 g
Węglowodany
40 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Sultana and Cranberry Rolls
14 godz. 25 min
Chocolate Beetroot Muffins
30 min
Pumpkin, Coconut and Orange Cake
1 godz. 5 min
Potato Flatbreads
12 godz.
Baked Doughnuts
1 godz.
Bread Rolls with Condensed Milk
1 godz. 15 min
Chocolate Cherry Muffins
1 godz. 45 min
Peach and Plum Fruit Cobbler
1 godz.
Pumpkin, Carrot and Herb Bread
1 godz. 30 min
Allergen Friendly Cranberry Mini Rockbuns
40 min
Hazelnut Meringue with Banana and Toffee Filling
3 godz. 15 min
Pumpkin Doughnut Fingers
1 godz. 30 min