山藥泥蓋飯

山藥泥蓋飯

5.0 1 rating
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 30 min
2 人份

Składniki

  • (蒸煮用)
    1200 克
  • 大麥 洗淨,瀝乾
    40 克
  • 短梗米 洗淨,瀝乾
    200 克
  • 新鮮山藥 去皮,切塊(約3公分)
    300 克
  • 高湯
    100 克
  • 蛋黃
    1 顆
  • 醬油 少許
  • 海苔 (opcjonalnie) (粉狀或絲狀),少許

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 人份

Białko 16.8 g
Kalorie 2542.3 kJ / 608.2 kcal
Tłuszcz 5.5 g
Błonnik 5.6 g
Węglowodany 123.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...