Wersje kompatybilne
Creamy Truffled Mushroom Tagliatelle - Tagliatelle con crema di funghi tartufata
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
180
g Parmesan cheese, cut in pieces (2 cm)
lub vegetarian hard cheese, cut in pieces (2 cm) - 100 g onions, quartered
- 4 garlic cloves
-
40
g truffle oil, plus extra for serving
lub olive oil - 50 g unsalted butter, diced
- 300 g mixed fresh mushrooms, sliced if large
- water, for cooking pasta
- 2 ½ tsp fine sea salt
- 100 g white wine
- 250 g double cream
- 3 sprigs fresh thyme leaves, plus extra for serving
- 2 pinches ground black pepper
- 320 g dried tagliatelle
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 4464 kJ / 1071 kcal
- Białko
- 28.5 g
- Węglowodany
- 59 g
- Tłuszcz
- 72 g
Alternatywne przepisy
Spaghetti alla Puttanesca
35 Min
Pasta with Fennel and Tomato Sauce
45min
Cheeseboard Spaghetti
45min
Tagliatelle with Porcini Mushrooms
1h
Shakshuka
50min
Barley and Vegetable Egg Cocotte
1h 30min
Zagorski Struklji (Baked Pastry with Cheese)
1h 30min
Potato and Dried Mushroom Soup
35 Min
Aglio olio e peperoncino
35 Min
Sweet Rice
1h
Spaghetti with Garlic, Olive Oil and Tomatoes
40min
Lemon, Mascarpone and Artichoke Tagliatelle
30min