Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Profiteroles
- 250 g água
- 75 g manteiga
- 1 pitada de sal
- 170 g farinha tipo 65
- 3 ovos
Chantilly
- 40 g açúcar
- 400 g natas c/ 35% de gordura bem frias
- 25 g sumo de limão (0.5 unid. aprox.)
Molho
- 200 g chocolate p/ culinária partido em pedaços
- 40 g café preparado
- 50 g açúcar
- 30 g manteiga
- 100 g natas
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 676.1 kJ / 161.6 kcal
- Białko
- 2.2 g
- Węglowodany
- 10.7 g
- Tłuszcz
- 12.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.4 g
- Błonnik
- 0.9 g
- Sód
- 20.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Jesuítas
20 λεπτ.
Cavacas de Resende
1ωρ.
Massa choux
1ωρ. 30 λεπτ.
Massa Choux
2 Std.
Éclairs de chocolate
2 Std.
Árvore de Natal de profiteroles
1ωρ.
Doce branco e doce amarelo da romaria
1ωρ.
Creme pasteleiro
15 λεπτ.
Húngaros
50 λεπτ.
Bolas de Berlim
2u. 40min
Creme de pasteleiro
15 λεπτ.
Petits gâteaux de chocolate
8 Std. 45 Min