Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Massa
- 80 g leite
- 100 g manteiga à temperatura ambiente
- 50 g açúcar
-
25
g fermento de padeiro fresco
lub 2 c. chá de fermento de padeiro seco - 2 ovos
- 400 g farinha tipo 65, mais q.b. p/ polvilhar
- 1 c. chá de sal
Creme de chocolate
- 25 g açúcar, mais q.b. p/ polvilhar
- 50 g avelã
- 100 g chocolate p/ culinária
- 50 g natas
- ½ vagem de baunilha, só as sementes
- 1 gema de ovo p/ pincelar
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 1551 kJ / 371 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 42 g
- Tłuszcz
- 19 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pãezinhos de leite
4 Std.
Baguetes
15 Std.
Bolas de berlim com custard de baunilha
4 Std. 20 Min
Bolas de água
1 Std. 40 Min
Rissóis de polvo
1u. 30min
Pão de água
4 Std.
Húngaros
50 min
Croissants
2u.
Bolas de Berlim
2 Std. 40 Min
Pastéis de nata
45min
Pão com chouriço
1u. 30min
Waffles com molho de chocolate
1h 20min