Chicken Katsu Curry with Rice

Chicken Katsu Curry with Rice

4.6 926 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
4 portions

Składniki

Steamed Rice
  • water
    1000 g
  • fine sea salt
    1 tsp
  • short grain rice
    350 g
    sushi rice
Chicken Katsu Curry
  • oil plus extra for baking
    15 g
  • garlic cloves
    5
  • onions cut in large pieces (2 cm)
    120 g
  • carrots sliced (1 cm)
    200 g
  • curry powder
    1 ½ Tbsp
  • plain flour
    145 g
  • liquid chicken stock (see tip)
    500 g
  • brown sugar
    20 g
  • Japanese soy sauce
    15 g
  • garam masala
    ½ tsp
  • dried bay leaf
    1
  • fine sea salt
    ¼ tsp
  • ground white pepper
    ¼ tsp
  • medium eggs beaten
    2
  • panko breadcrumbs
    160 g
  • chicken breasts, skinless (approx. 180 g each)
    4

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 972.2 kcal / 4067.5 kJ
Białko 59.5 g
Tłuszcz 14.7 g
Węglowodany 145.4 g
Błonnik 5.8 g
Tłuszcz nasycony 3 g
Sód 1192.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...