![English Muffins English Muffins](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/FD165101-6566-4253-B18F-E0A48F7819AB/Derivates/ff66b8d5-d538-41d7-8fb1-2150955f66f2.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- ½ oz millet grain
- 4 ½ oz whole milk
- 4 ½ oz water
- 1 oz unsalted butter, room temperature, plus extra to grease and fry
- ½ oz sugar
- 1 tsp rapid rise yeast
- 7 oz all-purpose flour, plus extra to dust
- 7 oz whole wheat flour
- ½ - 1 tsp salt, to taste
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 970.1 kJ / 231.9 kcal
- Białko
- 6.1 g
- Węglowodany
- 41.9 g
- Tłuszcz
- 4.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.2 g
- Błonnik
- 1.6 g
- Sód
- 228.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tangzhong Milk Bread
2 godz. 35 min
Naan Bread
2 godz. 50 min
Lemon Curd
1 Std.
Rosemary Parmesan Shortbread
2 Std. 10 Min
Lime Yogurt Berry Mousse
24 Std. 30 Min
Seriously Seedy Crackers
30 Min
Buttermilk Bread
2h
Easy Cheese Souffles
1 Std.
Homemade Pasta
1 Std.
Pie Crust
5 Min
Pita Bread
2h
Focaccia with Rosemary and Honey
1 Std. 10 Min