Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- ½ oz millet grain
- 4 ½ oz whole milk
- 4 ½ oz water
- 1 oz unsalted butter, room temperature, plus extra to grease and fry
- ½ oz sugar
- 1 tsp rapid rise yeast
- 7 oz all-purpose flour, plus extra to dust
- 7 oz whole wheat flour
- ½ - 1 tsp salt, to taste
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 970.1 kJ / 231.9 kcal
- Białko
- 6.1 g
- Węglowodany
- 41.9 g
- Tłuszcz
- 4.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.2 g
- Błonnik
- 1.6 g
- Sód
- 228.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sourdough Baguettes
15h
Flour Tortilla
1h
Pita Bread
2h
Sourdough Starter Discard English Muffins
4h 10min
Pie Crust
5min
Baguettes
3h 45min
Tangzhong Milk Bread
2 Std. 35 Min
Bagels
1 Std. 20 Min
English Muffins
3h
Sourdough Pretzel Bread
7 Std. 20 Min
Florida Cuban Rolls
3h
Apple Wheat Starter
72 Std. 20 Min