Tortina al cioccolato e limone

Tortina al cioccolato e limone

Brak ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 3 godz. 30 min
8 porzioni

Składniki

La pasta frolla zuccherata
  • 100 g di zucchero
  • 200 g di burro a pezzi
  • 370 g di farina + q.b. per gli stampi e il piano di lavoro
  • 1 uovo
La crema al cioccolato e limone
  • 200 g di latte intero
  • 200 g di panna con il 30% di grassi
  • 100 g di succo di limone
  • scorza di limone di ½ limone
  • 4 tuorli d'uovo
  • 100 g di zucchero
  • 250 g di cioccolato fondente, 70% di cacao a pezzi
  • 30 g di cioccolato fondente, 99% di cacao a pezzi

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 782 kcal / 3263 kJ
Białko 13 g
Tłuszcz 48 g
Węglowodany 71 g
Błonnik 6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...