Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pasta frolla zuccherata
- 100 g di zucchero
- 200 g di burro, a pezzi
- 370 g di farina, + q.b. per gli stampi e il piano di lavoro
- 1 uovo
La crema al cioccolato e limone
- 200 g di latte intero
- 200 g di panna con il 30% di grassi
- 100 g di succo di limone
- scorza di limone, di ½ limone
- 4 tuorli d'uovo
- 100 g di zucchero
- 250 g di cioccolato fondente, 70% di cacao, a pezzi
- 30 g di cioccolato fondente, 99% di cacao, a pezzi
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 3263 kJ / 782 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 71 g
- Tłuszcz
- 48 g
- Błonnik
- 6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Panini al müesli (dolci)
2 Std.
Guacamole
5min
Involtini primavera
30 menit
Gelato alla vaniglia
12h
Filetto alla Wellington natalizio
3 Std. 30 Min
Torta della nonna
4 Std.
Foresta nera
2 Std. 30 Min
Tronchetto di Natale
2h 45min
Mousse alla crema di nocciole (per 2 persone)
2h 15min
Torta tripla al cioccolato
3sa 55 dk
Filetto alla Wellington natalizio
3 Std. 30 Min
Torta foresta nera
3 Std.