Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Sarmalele cu păsat
-
250
g păsat
lub 250 g bulgur - 1200 g apă
- 6 - 12 frunze de varză creață (6 frunze mari sau 12 frunze mici)
- 180 g ceapă, tăiată jumătăți
- 2 căței de usturoi
- 200 g ciuperci proaspete (ex. champignon, ciuperci de pădure, shiitake)
- 20 g unt, nesărat sau sărat
- 1 - 1 ½ linguriță sare
- ½ - ¾ linguriță piper negru măcinat
Sosul
- 30 g unt, nesărat sau sărat
- 80 g frișcă lichidă, min. 30% grăsime
- ½ - ¾ linguriță sare
- ¼ - ½ linguriță piper negru măcinat
- Wartości odżywcze
- na 1 porție
- Kalorie
- 1185 kJ / 283 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 34 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Błonnik
- 5 g
Alternatywne przepisy
Pui cu chilli dulce și varză
2h
Supă cu ciuperci shiitake
35 Min
Unt cu căpșune și cimbru
Brak ocen
Mini fougasse
Brak ocen
Pui umplut de Crăciun (Mexic)
2 Std. 10 Min
Fasole verde sous-vide
1 Std. 20 Min
Rote Grutze (budincă de fructe de pădure)
2h 20min
Heringi ucraineni dreși
1 Std.
San Francisco
5min
Suc de mango și cayenne
15 Min
Supă de primăvară cu legume
35 Min
Chiftele din carne de miel în stil grecesc (Keftethes)
40 Min