Indische kippenburger

Indische kippenburger

3.0 3 rating
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 4 godz.
8 stuks

Składniki

Burgerbroodjes
  • water
    50 g
  • verse gist
    10 g
  • melk
    50 g
  • suiker
    15 g
  • bloem
    250 g
  • currypoeder
    10 g
  • ei
    2
  • fijn zout
    1 snuifje
  • boter (zachte boter)
    40 g
  • sezamzaadjes
    1 tl
  • komijnzaad
    1 tl
Kippenburgers
  • cashewnoot, rauw ongezouten
    30 g
  • kippenborst filets, zonder vel in blokjes (3 cm)
    400 g
  • ei
    1
  • currypoeder
    1 el
  • fijn zout naar smaak
    5 snuifjes
  • vers gemalen zwarte peper naar smaak
    5 snuifjes
  • bloem
    50 g
  • teentje knoflook
    1
  • koriander
    10 takjes
  • verse muntblaadjes
    10
  • volle yoghurt
    80 g
  • roomkaas
    60 g
  • plantaardige olie om te frituren
    20 g
  • komkommer in fijne schijfjes (ong. ½ komkommer)
    200 g
  • rode paprika in fijne reepjes
    80 g

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 stuk

Białko 16.5 g
Kalorie 1562 kJ / 373 kcal
Tłuszcz 16.9 g
Węglowodany 39 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...