Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pan di Spagna marmorizzato
- 4 uova
- 200 g di zucchero + 2-3 cucchiai
- 1 cucchiaio di zucchero vanigliato fatto in casa
- 100 g di farina
- 100 g di maizena
- 1 cucchiaio di lievito in polvere
- 1 cucchiaio di cacao in polvere
Farcitura
- 8 fogli di gelatina (circa 15 g)
- acqua, fredda per ammollare la gelatina
- 200 g di panna (min. 30% di grassi)
- 470 g di mezze pesche, in scatola, (pesarle dopo averle scolate)
- 200 g di quark
- 40 g di zucchero
- 1 cucchiaino di zucchero vanigliato fatto in casa
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 1407 kJ / 336 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 53 g
- Tłuszcz
- 10 g
- Błonnik
- 1.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Torta americana al cioccolato
2h 30min
Chutney di pesche con curry
Keine Bewertungen
Torta di carote e cioccolato
1h 25 min
Tortino di cioccolato con cuore morbido
2h
Tiramisù alla stracciatella
2h 30min
Crostata di mele
1 godz. 15 min
Torta di Pasqua
1h 45 min
Polpettone veloce
55 min
Stufato di fagioli con polpette
Keine Bewertungen
Preimpasto per pane
24 Std. 30 Min
Torta soffice al cioccolato
1 godz. 30 min
Plumcake con cioccolato e pesche
55 min