Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Masa
- 200 g de azúcar
- 10 tiras de piel de limón (solo la parte amarilla)
- 100 g de aceite de girasol (y un poco más para engrasar)
- 3 huevos
- 50 g de licor de anís
- 500 g de harina de repostería
- 1 sobre de levadura química en polvo
- 1 pellizco de sal
Fritura
- 500 g de aceite para freír
- 100 g de azúcar
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 501 kJ / 120 kcal
- Białko
- 1.9 g
- Węglowodany
- 15.9 g
- Tłuszcz
- 5.4 g
- Błonnik
- 0.5 g
Alternatywne przepisy
Roscón gallego
1h 30min
Orejas de carnaval
30min
Rosquillas fritas de nuez moscada
30min
Roscón de Reyes
4h
Arroz con leche
1h 30min
Huesos de San Expedito
30min
Flores de carnaval
40min
Huesillos extremeños (Extremadura)
40min
Suizos
2h 30min
Rosquillas americanas (doughnuts)
2h 10min
Leche frita
2 godz. 45 min
Tarta de manzana con glaseado de albaricoque
1 Std. 10 Min