Chutney di mirtilli e rosmarino

Chutney di mirtilli e rosmarino

5.0 1 ocena
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
2 vasetti

Składniki

  • 150 g di cipolle rosse tagliate a metà
  • 220 g di zucchero
  • 125 g di aceto di vino rosso
  • 185 g di acqua
  • 4 rametti di rosmarino (circa 10 cm), solo gli aghi
  • 1 stecca di cannella
  • 10 grani di pepe nero
  • 1 foglia di alloro secca
  • ¼ di cucchiaino di noce moscata in polvere
  • 340 g di mirtilli rossi, secchi
  • 2 pizzichi di sale
  • 2 pizzichi di pepe nero macinato

Wartości odżywcze na 1 vasetto

Kalorie 936 kcal / 3922 kJ
Białko 2 g
Tłuszcz 3 g
Węglowodany 227 g
Błonnik 15.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...