Millefoglie alle mele con zafferano

Millefoglie alle mele con zafferano

3.0 1 ocena
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 3 godz. 15 min
6 pezzi

Składniki

Pasta sfoglia
  • di farina
    150 g
  • di burro ghiacciato, a pezzi
    150 g
  • di acqua fredda
    75 g
  • di farina per il piano di lavoro
Crema alla vaniglia con zafferano
  • di gelatina (e una ciotola di acqua fredda)
    2 fogli
  • di latte
    250 g
  • tuorli d'uovo
    2
  • di maizena
    30 g
  • di zucchero vanigliato
    75 g
  • di zafferano in polvere (0,1 g)
    1 pizzico
  • di panna intera, fredda
    250 g
Composta di mele
  • di mele sbucciate e tagliate a dadini
    850 g
  • di burro
    50 g
  • di agar agar (1 bustina)
    2 g
  • di zucchero di canna integrale
    30 g
  • di zafferano in polvere (0,1 g)
    1 pizzico
  • di zucchero a velo
    50 g

Wartości odżywcze na 1 pezzo

Kalorie 654 kcal / 2734 kJ
Białko 7 g
Tłuszcz 44.8 g
Węglowodany 56 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...