Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Jahodová omáčka
- 50 gramů loupaných mandlí
- 50 gramů cibule
- 20 gramů másla
- 200 gramů jahod, plus extra pro servírování
- 150 gramů zakysané smetany crème fraîche
- 20 gramů medu
- 2 špetky soli
- 1 špetka mletého černého pepře
Chřest
- 500 gramů vody
- ½ čajové lžičky soli
- 1 čajová lžička cukru, krupice
- 1000 gramů bílého chřestu, oloupaného
- Wartości odżywcze
- na 1 porci
- Kalorie
- 1238 kJ / 297 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 14 g
- Tłuszcz
- 22 g
- Błonnik
- 6.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Houbovo-smetanová omáčka
30 min
Brokolice s bramborami a sýrovou omáčkou
55min
Bramborové knedlíky
50 min
Restovaný lilek (400 gramů)
35 min
Dušené mrkvové a cuketové tagliatelle
35 min
Zelné knedlíky
36 min
Pomerančovo-zázvorový kečup
30 min
Houbový dip s vlašskými ořechy
5 min
Cibulovo-ricottové muffiny se šalvějí
1 godz.
Hrušky v červeném víně
3h 20min
Bramborový salát s vejci a majonézou
1 Std. 30 Min
Banánové smoothie
5 min