Caribische stoofschotel met kopjes van gestoomde rijst

Caribische stoofschotel met kopjes van gestoomde rijst

4.7 6 rating
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 9 godz. 15 min
4 porties

Składniki

Caribische stoofschotel
  • lamsschouder, ontbeend (zie variatie), in stukken (3-4 cm)
    800 g
    800 g lamsstoofvlees, ontbeend, (zie variatie), in stukken (3-4 cm)
  • sinaasappelsap, vers geperst (1 sinaasappel)
    50 g
  • citroensap, vers geperst (½ citroen)
    20 g
  • Worcestersaus
    60 g
  • teentjes knoflook
    3
  • uien gehalveerd
    150 g
  • selderstengels in stukken
    180 g
  • verse koriander
    2 - 4 takjes
  • gedroogde oregano
    2 - 3 snuifjes
  • verse laurierbladeren
    2
    1 gedroogd laurierblad
  • cayennepeper, gemalen
    1 - 1 ½ tl
  • olie
    25 g
  • grof rietsuiker
    20 g
    20 g bruine suiker
  • tomatenpuree (geconcentreerd)
    50 g
  • zout
    1 ½ tl
  • water
    450 g
Kopjes van gestoomde rijst
  • basmatirijst
    160 g
  • water
    400 g
  • zout
    4 snuifjes
  • olie
    4 tl
    4 tl boter

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porties

Białko 45 g
Kalorie 2438 kJ / 581 kcal
Tłuszcz 23 g
Błonnik 3.9 g
Węglowodany 45 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...