Tomato Ketchup

Tomato Ketchup

4.8 74 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
1200 g

Składniki

  • ripe tomatoes cut in quarters
    1000 g
    1000 g tinned chopped tomatoes
  • red peppers cut in quarters
    180 g
  • red onions
    130 g
  • garlic cloves
    2
  • red wine vinegar
    100 g
  • fresh bay leaf
    1
  • ground nutmeg
    1 pinch
  • ground black pepper adjust to taste
    ¼ tsp
  • chilli powder
    ¼ - ½ tsp
  • paprika
    1 tsp
  • salt adjust to taste
    1 tsp
  • honey
    100 g

Wartości odżywcze na 1200 g

Kalorie 633.5 kcal / 2650.7 kJ
Białko 13.5 g
Tłuszcz 3.3 g
Węglowodany 149.3 g
Błonnik 19.8 g
Tłuszcz nasycony 0.1 g
Sód 2431.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...