Floating Islands
TM6 TM5 TM31

Floating Islands

4.6 (17 ocen)

Składniki

Vanilla Sauce (Crème Anglaise)

  • 450 g milk
  • 6 egg yolks, from medium eggs
  • 70 g sugar
  • 15 g vanilla sugar, homemade

Meringue Islands

  • 30 g sugar
  • 6 egg whites, from medium eggs
  • 1 pinch fine sea salt
  • 30 g liquid caramel (see tip) (opcjonalnie)
  • 25 g pistachio nuts, unsalted, shelled, chopped (opcjonalnie)

Wartości odżywcze
na 1 portion
Kalorie
887 kJ / 212 kcal
Białko
10 g
Węglowodany
23 g
Tłuszcz
9 g
Błonnik
0 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy