Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Vanilla Sauce (Crème Anglaise)
- 450 g milk
- 6 egg yolks, from medium eggs
- 70 g sugar
- 15 g vanilla sugar, homemade
Meringue Islands
- 30 g sugar
- 6 egg whites, from medium eggs
- 1 pinch fine sea salt
- 30 g liquid caramel (see tip) (opcjonalnie)
- 25 g pistachio nuts, unsalted, shelled, chopped (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 887 kJ / 212 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 23 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Błonnik
- 0 g
Alternatywne przepisy
Crêpes
1h 15 min
Emmental Gougères
50 min
Salame di Cioccolato (Chocolate Salami)
3h 10min
Pea Soup with Squid and Tomatoes
50 min
Classic Zabaglione
15min
Vanilla Sauce (Crème Anglaise)
15min
Red Pepper and Paprika Hollandaise Sauce
15min
Palmiers Two Ways
1 Std. 40 Min
Greek Cheese Filo Pie (Tiropita)
1h 10 min
Floating islands
40 min
Creamy Pea Soup with Serrano Chips
30 min
Sabayon (Zabaglione)
15min