Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 - 250 克 冬粉
- 水 (溫水,詳見做法1),浸泡用
- 70 克 蒜頭
- 40 克 油
- ½ 茶匙 鹽 (opcjonalnie)
- ¼ 茶匙 白胡椒粉
- 35 克 糖
- 40 克 醬油
-
20
克 米酒
lub 20 克 白酒 - 700 克 水
- 200 - 250 克 生草蝦仁 ,去腸泥
- 200 克 新鮮甜豌豆
- 50 克 蔥 ,切蔥花或切絲(詳見要訣),裝飾用
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 1832 kJ / 438 kcal
- Białko
- 16 g
- Węglowodany
- 66 g
- Tłuszcz
- 11 g
- Błonnik
- 2.5 g