酥皮蛋糕

酥皮蛋糕

3.5 4 rating
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 35 min
1 塊

Składniki

  • (如:蔬菜油、融化奶油)
    50 克
  • (常溫)
    4 顆
  • 100 克
  • 高筋麵粉 過篩,需多備一些撒粉用
    40 克
  • 低筋麵粉 過篩
    80 克
  • 牛奶
    100 克
  • ¼ 茶匙
  • 酥皮 (市售或自製,詳見要訣),常溫
    4 片
  • 蛋黃 刷上色用
    1 顆
  • 少許,刷水用

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 塊

Białko 50 g
Kalorie 8060 kJ / 1930 kcal
Tłuszcz 95 g
Błonnik 3 g
Węglowodany 228 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...