Urządzenia i Akcesoria
酥皮蛋糕
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 35 min
1 塊
Składniki
-
油 (如:蔬菜油、融化奶油)50 克
-
蛋 (常溫)4 顆
-
糖100 克
-
高筋麵粉 過篩,需多備一些撒粉用40 克
-
低筋麵粉 過篩80 克
-
牛奶100 克
-
鹽¼ 茶匙
-
酥皮 (市售或自製,詳見要訣),常溫4 片
-
蛋黃 刷上色用1 顆
-
水 少許,刷水用
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 塊
Białko
50 g
Kalorie
8060 kJ /
1930 kcal
Tłuszcz
95 g
Błonnik
3 g
Węglowodany
228 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
麵粉實驗室(上)
76 Przepisów
Tajwan
Tajwan