Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 350 g de agua mineral
- 500 g de harina de espelta integral
- 100 g de harina de centeno integral
-
1
sobre de levadura de panadería deshidratada
lub 20 g de levadura prensada fresca desmenuzada - 7 g de sal
- Wartości odżywcze
- na 1 rebanada
- Kalorie
- 539 kJ / 128 kcal
- Białko
- 5.4 g
- Węglowodany
- 26.8 g
- Tłuszcz
- 0.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.1 g
- Błonnik
- 4.2 g
- Sód
- 221.7 mg
Alternatywne przepisy
Pan de espelta
2 Std. 20 Min
Panecillos integrales con nueces y muesli
40min
Pan integral de molde
3h
Pan de frutas y frutos secos
2u. 55min
Pan de arroz integral con harina de espelta y semillas
8h 10 min
Pan integral al vapor
2 Std.
Hogaza integral
5h
Pan integral con harina multicereales
3 Std. 50 Min
Hogaza rústica con centeno
16 godz.
Pan integral con muesli
4h
Pizza integral con tomates cherry, rúcula y mozarella fresca
40min
Pizza integral con berenjena asada picante
50min