Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 cabeças de alho cortadas ao meio
- 80 g chalota cortada em quartos
- 1 malagueta (opcjonalnie)
- 1 ½ c. chá de sal
- 20 g azeite
- 15 g vinho branco
- 200 g batata (de casca vermelha p/ fritar) cortada em pedaços
- 1 pitada de pimenta
- 800 g água
-
1
c. chá de caldo de legumes caseiro
lub 1 cubo de caldo de legumes - 5 pés de tomilho, só as folhas
- 10 pés de salsa, só as folhas
- Paprika, pimenta-de-caiena ou açafrão q.b. p/ polvilhar
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 399.7 kJ / 95.5 kcal
- Białko
- 2.4 g
- Węglowodany
- 14.4 g
- Tłuszcz
- 3.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.5 g
- Błonnik
- 1.9 g
- Sód
- 598.2 mg
Alternatywne przepisy
Sopa de abóbora e couves-de-bruxelas
30 Min
Creme de feijão-branco
30 Min
Sopa ribollita
45min
Sopa de alho
1h 10 min
Sopa de feijão-branco
25 Min
Aveludado de cebola e tomilho
40min
'Sidra'
45min
Caldo de cebola com ovo esfarrapado
40min
Creme de cenoura, feijão-branco e caril
45min
Canja cremosa
50 Min
Sopa de grão com alho-francês
45min
Creme de abóbora e couves-de-bruxelas
30 Min