Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pambazos
- 20 g de levadura seca instantánea
- 375 g de agua
- 500 g de harina
- 50 g de manteca de cerdo
- 35 g de azúcar
- ½ cdita de sal fina
Relleno
- 100 g de queso fresco
- 100 g de lechuga francesa
- 1600 g de agua
- 500 g de papas, peladas y cortadas en cubos pequeños
- 2 cditas de sal fina
- 160 g de chorizo, tipo español
- 10 g de aceite
Salsa
- 185 g de agua
- 15 g de chile guajillo, sin rabo ni semillas
- 30 g de cebolla
- 1 diente de ajo, pelado
- ¾ cdita de sal fina
- crema ácida
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1982 kJ / 472 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 65 g
- Tłuszcz
- 17 g
- Błonnik
- 4 g
Alternatywne przepisy
Tamales dulces de pasas
2óra
Entomatado de res con verdolagas
1h
Cochinita pibil
4h
Chicharrón en salsa verde
35p
Chicharrón en salsa verde
35p
Mixiote de pollo
1h
Bisteces con papas en pasilla
1óra 15p
Tamales Verdes
2 godz. 30 min
Tamales de pollo y salsa verde
2óra
Pozole Rojo
1 godz. 30 min
Panuchos de cochinita pibil
35p
Esquites de feria
25 min.