Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pambazos
- 20 g de levadura seca instantánea
- 375 g de agua
- 500 g de harina
- 50 g de manteca de cerdo
- 35 g de azúcar
- ½ cdita de sal fina
Relleno
- 100 g de queso fresco
- 100 g de lechuga francesa
- 1600 g de agua
- 500 g de papas, peladas y cortadas en cubos pequeños
- 2 cditas de sal fina
- 160 g de chorizo, tipo español
- 10 g de aceite
Salsa
- 185 g de agua
- 15 g de chile guajillo, sin rabo ni semillas
- 30 g de cebolla
- 1 diente de ajo, pelado
- ¾ cdita de sal fina
- crema ácida
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1982 kJ / 472 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 65 g
- Tłuszcz
- 17 g
- Błonnik
- 4 g
Alternatywne przepisy
Mole de olla vegano
45 min
Chicharrón en salsa verde
35min
Tamales Verdes
2h 30min
Pozole Rojo
1h 30min
Pierna adobada navideña
1 godz. 45 min
Esquites de feria
25min
Chicharrón en salsa verde
35min
Tamales guanajuatenses
2h 30min
Gorditas de chicharrón
2h
Atole de arroz de la esquina
35min
Tamales de pollo y salsa verde
2h
Torta de chilaquiles de la Condesa
35min