
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Boden
- 270 g Mehl
- 160 g Butter kalt, in Stücken
- 50 g Zucker
- 40 g Wasser
- 1 Prise Salz
Belag
- 3 - 4 Zitronen unbehandelt, Schale von ½ Zitrone dünn abgeschält, Saft ausgepresst (150 g)
- 360 g Zucker
- 5 Eier
- 60 g Speisestärke
- Puderzucker zum Bestäuben
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 190 kcal / 793 kJ
- Białko
- 3 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Węglowodany
- 29 g
- Błonnik
- 0.5 g