Mozzarella gefülltes Fladenbrot

Mozzarella gefülltes Fladenbrot

4.0 455 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
12 Stücke

Składniki

Belag
  • Parmesan
    15 g
  • frische Petersilienblätter
    1 EL
Füllung
  • Parmesan in Stücken
    40 g
  • Knoblauchzehen
    2
  • Mozzarella in Scheiben
    150 g
  • Crème fraîche
    40 g
  • Ei
    1
Teig
  • Topfen (40% Fett)
    130 g
  • Butter in Stücken
    80 g
  • Weizenmehl, universal etwas mehr für die Arbeitsfläche
    270 g
  • Ei
    1
  • Zucker
    1 Prise
  • Salz
    1 TL
  • Eidotter
    1
  • Wasser
    1 EL

Wartości odżywcze na 1 Stück

Kalorie 229 kcal / 957 kJ
Białko 9 g
Tłuszcz 13 g
Węglowodany 18 g
Błonnik 1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...