
Urządzenia i Akcesoria
Ramen di mare
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 50 min
4 porzioni
Składniki
Dashi
-
di alga Kombu a pezzi, sciacquata10 g
-
di acqua1000 g
-
di fiocchi di bonito essiccati (vedere consigli)30 g
Ramen
-
di cozze fresche pulite300 g
-
di vongole, fresche, ben pulite300 g
-
di moscardini puliti200 g
-
di totani piccoli puliti , ad anelli200 g
-
di acqua500 g
-
gamberi crudi sgusciati , privati delle interiora e lavati8
-
di noodles secchi200 g
-
di narutomaki (opcjonalnie)4 fette
-
cipollotto verde , a rondelle sottili1
-
di alga nori , ammollata in acqua per 1 ora, a listarelle5 g
Wartości odżywcze na 1 porzione
Kalorie
1422 kJ /
340 kcal
Białko
32.2 g
Węglowodany
46 g
Tłuszcz
4.3 g
Błonnik
0.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

Ramen
5 Przepisów
Włochy
Włochy