Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Dashi
- 10 g di alga Kombu a pezzi, sciacquata
- 1000 g di acqua
- 30 g di fiocchi di bonito essiccati (vedere consigli)
Ramen
- 300 g di cozze fresche pulite
- 300 g di vongole, fresche, ben pulite
- 200 g di moscardini puliti
- 200 g di totani piccoli puliti, ad anelli
- 500 g di acqua
- 8 gamberi crudi sgusciati, privati delle interiora e lavati
- 200 g di noodles secchi
- 4 fette di narutomaki (opcjonalnie)
- 1 cipollotto verde, a rondelle sottili
- 5 g di alga nori, ammollata in acqua per 1 ora, a listarelle
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1422 kJ / 340 kcal
- Białko
- 32.2 g
- Węglowodany
- 46 g
- Tłuszcz
- 4.3 g
- Błonnik
- 0.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Involtini primavera vietnamiti
40min
Frittelle di patate dolci e gamberi
Brak ocen
Curry in polvere
15 分钟
Zuppa di miso, frutti di mare al sake e contorno di riso
Brak ocen
Brodo Thai di gamberi e mele speziate
1h 15 min
Salsa satay
20min
Chicken Ramen
14h 40min
Ramen
14h 30min
Ramen (vegan)
1sa 50 dk
Manzo teriyaki con riso
1sa 50 dk
Fagottini di granchio
35min
Pad thai
45min