Ramen di mare

Ramen di mare

5.0 3 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 50 min
4 porzioni

Składniki

Dashi
  • di alga Kombu a pezzi, sciacquata
    10 g
  • di acqua
    1000 g
  • di fiocchi di bonito essiccati (vedere consigli)
    30 g
Ramen
  • di cozze fresche pulite
    300 g
  • di vongole, fresche, ben pulite
    300 g
  • di moscardini puliti
    200 g
  • di totani piccoli puliti , ad anelli
    200 g
  • di acqua
    500 g
  • gamberi crudi sgusciati , privati delle interiora e lavati
    8
  • di noodles secchi
    200 g
  • di narutomaki (opcjonalnie)
    4 fette
  • cipollotto verde , a rondelle sottili
    1
  • di alga nori , ammollata in acqua per 1 ora, a listarelle
    5 g

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 1422 kJ / 340 kcal
Białko 32.2 g
Węglowodany 46 g
Tłuszcz 4.3 g
Błonnik 0.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...