![Ramen di mare Ramen di mare](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/vimdb/202919_420-0-3538-3538.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Dashi
- 10 g di alga Kombu a pezzi, sciacquata
- 1000 g di acqua
- 30 g di fiocchi di bonito essiccati (vedere consigli)
Ramen
- 300 g di cozze fresche pulite
- 300 g di vongole, fresche, ben pulite
- 200 g di moscardini puliti
- 200 g di totani piccoli puliti, ad anelli
- 500 g di acqua
- 8 gamberi crudi sgusciati, privati delle interiora e lavati
- 200 g di noodles secchi
- 4 fette di narutomaki (opcjonalnie)
- 1 cipollotto verde, a rondelle sottili
- 5 g di alga nori, ammollata in acqua per 1 ora, a listarelle
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1422 kJ / 340 kcal
- Białko
- 32.2 g
- Węglowodany
- 46 g
- Tłuszcz
- 4.3 g
- Błonnik
- 0.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ghiaccioli di prugne e albicocche secche
Brak ocen
Calamaro al burro alla camomilla e chutney piccante di Antonia Klugmann
2 godz.
Wonton soup
45 min
Ramen giapponese
1 godz. 40 min
Zuppa di miso, frutti di mare al sake e contorno di riso
Brak ocen
Cassola cagliaritana
1 godz.
Sopa de Ajoblanco
10 min
Nems
1 godz.
Crocchette di gamberi
10 godz.
Minestra di primavera con gallinella e gamberi
1 godz.
Impasto per pizza con farina di soia
3h 30min
Quadrucci seppie e piselli
1h 45min