Kuřecí terina s bazalkou a Crème fraîche

Kuřecí terina s bazalkou a Crème fraîche

5.0 2 rating
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 4 godz. 10 min
8 porcí

Składniki

  • máslo (nesolené) na vymazání
  • 120 gramů cibule napůl
  • 60 gramů šalotky napůl
  • 2 stonky řapíkatého celeru na kousky
  • 15 gramů olivového oleje
  • 900 gramů kuřecích prsou, bez kostí na nudličky
  • 3 vejce
  • 150 gramů crème fraîche
  • 1 svazek čerstvé bazalky (nechte si stranou 12 lístků)
  • 1 špetka muškátového oříšku, mletého
  • 10 gramů soli
  • 1 špetka čerstvě umletého pepře

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porce

Białko 28.6 g
Kalorie 1124 kJ / 269 kcal
Tłuszcz 16 g
Błonnik 1.1 g
Węglowodany 2.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...