Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Puré de calabaza
- 1000 g de calabaza, sin cáscara y en trozos
- 400 g de piloncillo granulado
- agua, la necesaria para cubrir la calabaza
Base
- 320 g de hojuelas de avena
- 110 g de nueces
- 180 g de mantequilla, a temperatura ambiente
- 50 g de azúcar
- 1 huevo
Relleno
- 500 g de puré de calabaza, enlatado o preparado en Thermomix®
- 190 g de queso crema
- 390 g de leche condensada
- 1 cdita de canela en polvo (opcjonalnie)
- 1 cdita de nuez moscada en polvo (opcjonalnie)
- 80 g de jerez (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 2688 kJ / 640 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 84 g
- Tłuszcz
- 32 g
- Błonnik
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Panqué de calabaza sin gluten
2h 20 min
Tarta de requesón y canela
1 Std.
Fruit cake
4u.
Panqué de miel
2 Std. 30 Min
Pastel de bolas con levadura
2 Std.
Panqué de plátano
2h 15min
Pastel de chocolate y chile
1 Std.
Pay de calabaza
4u.
Masa para pay
40min
Mermelada de chabacano y jengibre
1 Std.
Biscotti de chabacano y pistache
1 Std.
Pumpkin cheesecake
13sa 25 dk