Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Puré de calabaza
- 1000 g de calabaza, sin cáscara y en trozos
- 400 g de piloncillo granulado
- agua, la necesaria para cubrir la calabaza
Base
- 320 g de hojuelas de avena
- 110 g de nueces
- 180 g de mantequilla, a temperatura ambiente
- 50 g de azúcar
- 1 huevo
Relleno
- 500 g de puré de calabaza, enlatado o preparado en Thermomix®
- 190 g de queso crema
- 390 g de leche condensada
- 1 cdita de canela en polvo (opcjonalnie)
- 1 cdita de nuez moscada en polvo (opcjonalnie)
- 80 g de jerez (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 2688 kJ / 640 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 84 g
- Tłuszcz
- 32 g
- Błonnik
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Panqué de nuez glaseado
1h 30min
Betún de queso crema
5 min
Panqué alemán al vino tinto de Don Martin Berger
1h 30min
Pay de camote enmielado
1h 40min
Pastel de cajeta
1h 10min
Pastel de jengibre con betún de especias
3h
Pay de calabaza
4h
Panqué de vainilla
2u. 40min
Panqué de nuez glaseado
1h 30min
Fruit cake
4h
Festejo de zanahoria
2h 55min
Tarta de guayaba y chile habanero
1h