Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Chocolate Ganache
- 120 g dark chocolate (70% cocoa solids), small pieces or callets
- 110 g double cream
- 25 g unsalted butter, soft
Macarons
- 250 g caster sugar
- 140 g blanched almonds
- 20 g cornflour
- 15 g cocoa powder
- 3 egg whites, separated the previous day
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 334 kJ / 80 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 8 g
- Tłuszcz
- 5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Chocolate Dipped Shortbread Hearts
5h
Triple Chocolate Layer Cake
2h 30min
Chocolate Meringue Stack
7h 30min
Vanilla Ice Cream
12h
Chocolate Mousse
3sa 20 dk
Ombre Cake
2 godz. 10 min
Raspberry Dacquoise
2h
Meringue Ghosts
12h 25 min
Eggnog Ice Cream
10h 50min
Pink and White Macarons
1 godz. 30 min
Salted Caramel Chocolate Tartlets
4h
Profiteroles
2h 15min