Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Crème Pâtissière
- 500 g whole milk
- 70 g caster sugar
- 40 g cornflour
- 2 egg yolks, from large eggs
- 1 tsp vanilla bean paste
Choux Pastry
- 150 g water
- 80 g unsalted butter, diced
- 15 g caster sugar
- 1 pinch fine sea salt
- 120 g plain flour
- 3 medium eggs
Assembly and Icing
- 250 g icing sugar
- 2 - 3 Tbsp water, hot
- food colouring paste, pink, as desired
- 2 Tbsp freeze-dried raspberries, for decoration
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 793 kJ / 190 kcal
- Białko
- 3.2 g
- Węglowodany
- 29.1 g
- Tłuszcz
- 6.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Three-milk Cake
2sa
Profiteroles
2sa 15 dk
Profiteroles
2sa 15 dk
Triple Chocolate Layer Cake
2sa 30 dk
Crème Pâtissière
15min
Choux Pastry
2sa
Baked Doughnuts
1h
Peach and Lavender Tartlets
40 min
Tropical Fruit Orange Cake
2 godz. 40 min
Pistachio Cupcakes
40 min
Mango Swiss Roll
40 min
Pink and White Macarons
1 godz. 30 min