Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g água
- 250 g bacalhau demolhado s/ pele e s/ espinhas, cortado em pedaços
- 3 dentes de alho
- 2 cravinhos
- 1 pé de tomilho
- 100 g cebola cortada em pedaços
- 1 piripíri pequeno s/ sementes
- 10 pés de salsa, só as folhas
- 2 ovos
- 150 g farinha
- 1 c. chá de fermento p/ bolos
- ½ c. chá de sal
- Óleo q.b. p/ fritar
- Maionese q.b. p/ servir
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 0 kJ / 152 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 7 g
- Tłuszcz
- 12 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Rissóis de camarão
1ωρ. 30 λεπτ.
Jesuítas
20 λεπτ.
Rissóis de polvo
1ωρ. 30 λεπτ.
Fogaça
3 Std.
Rabanadas
55 min
Folar de Trás-os-Montes
2 godz. 30 min
Papas de sarrabulho à moda de Braga
1 godz. 50 min
Doce de chila
4 Std.
Pataniscas de bacalhau
50 λεπτ.
Aletria de cortar à faca
35min
Creme de pasteleiro
15 λεπτ.
Bola de carne
1ωρ. 20 λεπτ.