Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Bolo
- Manteiga q.b. p/ untar
- 16 ovos
- 40 g sumo de limão (1 unid aprox.)
- 200 g açúcar
- 200 g leite condensado
- 140 g óleo
- 200 g farinha tipo 55, mais q.b. p/ polvilhar
- 2 c. chá de fermento p/ bolos
Cobertura de chocolate
- 300 g natas
- 400 g chocolate p/ culinária (44% cacau) partido em pedaços
- 1 ovo
- 50 g açúcar
- 60 g manteiga
- 100 g chocolate em lascas
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 3170.3 kJ / 757.7 kcal
- Białko
- 15.1 g
- Węglowodany
- 64.8 g
- Tłuszcz
- 49.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 21.9 g
- Błonnik
- 4.6 g
- Sód
- 196.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bolo de chocolate e framboesa
4 godz. 20 min
Bolo de chocolate com cobertura de chocolate
1sa
Bolo de chocolate
1 Std. 40 Min
Torta de chocolate
1sa
Girafa torta
30 Min
Bolo de chocolate com cobertura de chocolate
48 Std.
Bolo de chocolate
1 godz. 20 min
Bolo de chocolate sem glúten
45 Min
Bolo cor-de-rosa
3h
Bolo cassata
40 dk
Bolo panda
3h
Bolo de Baptizado
2 Std. 30 Min