Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- Manteiga q.b. p/ untar
- 6 ovos grandes
- 200 g açúcar
- 60 g farinha tipo 55 c/ fermento
- 120 g fécula de batata
- 1 c. chá de fermento p/ bolos
Recheio e cobertura
- 300 g natas c/ 35% de gordura bem frias
- 250 g açúcar
- 850 g morangos, mais q.b. p/ decorar
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 2181.8 kJ / 521.5 kcal
- Białko
- 8.5 g
- Węglowodany
- 85 g
- Tłuszcz
- 17.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 9.6 g
- Błonnik
- 2.5 g
- Sód
- 230.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Chiffon de laranja
1h 30min
Crocante de maçã
5h 30min
Tarte fresca de maçã
6 Std.
Floresta negra
1h
Cheesecake de framboesa
4h 20min
Cheesecake
4 godz. 30 min
Torta de chocolate com recheio de mascarpone e framboesa
45min
Bolo fresco de morango
3 Std.
Cheesecake de limão
6h 30min
Tarte de frutos silvestres
4h 10min
Cheesecake com lemon curd
3 Std. 30 Min
Bolo pudim
3 Std.