Regueifa da Páscoa
TM6 TM5

Regueifa da Páscoa

4.5 (75 ocen)

Składniki

  • 100 g água
  • 20 g fermento de padeiro fresco
    lub 2 c. chá de fermento de padeiro seco
  • 1 pitada de sal
  • 550 g farinha tipo 65
  • 2 ovos
  • 200 g açúcar
  • 1 limão, só a raspa
  • 20 g vinho do Porto
  • 70 g manteiga derretida
  • 1 gema de ovo p/ pincelar

Wartości odżywcze
na 100 g
Kalorie
0 kJ / 391 kcal
Białko
7 g
Węglowodany
68 g
Tłuszcz
9 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy