Cupcake con frosting alla crema gianduia

Cupcake con frosting alla crema gianduia

4.4 27 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
12 pezzi

Składniki

Cupcake
  • di yogurt alla vaniglia
    125 g
  • di zucchero
    80 g
  • di olio di semi di mais
    60 g
  • uova
    2
  • di farina tipo 00
    200 g
  • di lievito in polvere per dolci (circa 8 g)
    ½ bustina
  • di sale
    1 pizzico
  • di codette o palline colorate (vedere consigli)
    8 cucchiai
Frosting
  • di mascarpone
    120 g
  • di formaggio fresco spalmabile
    80 g
  • di zucchero a velo
    20 g
  • di crema gianduia
    3 cucchiai

Wartości odżywcze na 1 pezzo

Kalorie 269 kcal / 1125 kJ
Białko 5.1 g
Tłuszcz 14.7 g
Węglowodany 31 g
Błonnik 0.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...