Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g olive oil, plus extra for serving
- 20 g butter
- 60 g shallots, cut into pieces (2-3 cm)
- 500 g cauliflower florets (net weight)
- 200 g potatoes, cut into small pieces (1-2 cm)
- 600 g water
-
1
tbsp vegetable stock paste, homemade
lub 1 vegetable stock cube (for 0.5 l) - 2 pinches ground nutmeg
- 10 stalks fresh chives, finely chopped
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 828 kJ / 198 kcal
- Białko
- 5.2 g
- Węglowodany
- 12.2 g
- Tłuszcz
- 14.6 g
- Błonnik
- 3.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Broccoli Cream Soup with Croutons
1h
Chickpea stew with vegetables and chorizo
45 Min
Tomato Soup with Grilled Cheese Sandwiches
40 min
Pumpkin Risotto
50 Min
Asparagus cream soup
30 min
Pumpkin Mashed Potatoes
50 Min
Creamy pea soup
40 min
Leek and potato soup with crispy smoked ham
40 min
Versatile smooth soup
45 Min
Smooth fennel and carrot soup
40 min
Basic Soup Purée
45 Min
Creamy Asparagus, Potato and Leek Soup
30 min