Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g olive oil, plus extra for serving
- 20 g butter
- 60 g shallots, cut into pieces (2-3 cm)
- 500 g cauliflower florets (net weight)
- 200 g potatoes, cut into small pieces (1-2 cm)
- 600 g water
-
1
tbsp vegetable stock paste, homemade
lub 1 vegetable stock cube (for 0.5 l) - 2 pinches ground nutmeg
- 10 stalks fresh chives, finely chopped
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 828 kJ / 198 kcal
- Białko
- 5.2 g
- Węglowodany
- 12.2 g
- Tłuszcz
- 14.6 g
- Błonnik
- 3.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Spinach potato soup with savoury egg custard
45 Min
Broccoli Cream Soup with Croutons
1 Std.
Creamy pea soup
40min
Leek and potato soup with crispy smoked ham
40min
Cauliflower Cream Soup and Glazed Florets
45 Min
Broccoli soup with sage oil
30min
Creamy Asparagus, Potato and Leek Soup
30min
Cauliflower soup with bacon dust
35 Min
Smooth fennel and carrot soup
40min
Broccoli almond soup
30min
Zucchini soup
25min
Pumpkin and ginger soup
35 Min