Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Aliño
- 120 g de vinagre de arroz
- 40 g de azúcar
- 10 g de sal
Arroz
- 300 g de arroz de grano redondo
- 3 trozos de alga kombu
- 880 g de agua
Maki sushi
- 6 láminas de alga nori (de 20x10 cm)
- 10 - 15 g de wasabi en pasta
- 100 g de lomos de salmón fresco sin piel ni espinas (en 12 bastones de 1x10 cm)
- 100 g de aguacate (en 12 bastones de 1x10 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1038 kJ / 248 kcal
- Białko
- 7.1 g
- Węglowodany
- 44.9 g
- Tłuszcz
- 4.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.9 g
- Błonnik
- 1.5 g
- Sód
- 659.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Nigiri sushi
1 Std.
Temaki sushi
1 Std.
Sandwich de sushi (Onigirazu)
1h 30min
Gyozas (empanadillas japonesas)
1 Std.
Noodles de pollo y langostinos
35min
Fideos chinos con langostinos y salsa de ajo
1 Std. 15 Min
Sushi coreano (Kimbap) - Corea
1 Std.
Fideos yakisoba con gambas
30 Min
California roll - Japón
1 Std.
Arroz blanco para sushi (Cocción de arroz)
1 Std. 15 Min
Bombones de sushi
1 Std. 10 Min
Maki sushi
1 Std.