高麗菜封肉
TM6 TM5 TM31

高麗菜封肉

5.0 (2 oceny)

Składniki

  • 700 克 水 (含料理和蒸煮用水)
  • 100 克 藜麥 (白、紅皆可)
  • 10 克 乾香菇, 浸泡至軟
  • 80 克 新鮮荸薺, 去皮
  • 120 克 紅蘿蔔, 切塊
  • 300 克 豬絞肉
  • 25 克 醬油, 可多播一些調味用
  • 25 克 蠔油
  • ½ 茶匙 白胡椒粉
  • 18 片 高麗菜, 取大片葉,以滾水川燙至軟
  • 香油, 少許,調味用

Wartości odżywcze
na 1 人份
Kalorie
860 kJ / 205 kcal
Białko
8.5 g
Węglowodany
15.8 g
Tłuszcz
12 g
Błonnik
1.8 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy