![Penne Bolognese Penne Bolognese](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/1de70da6-82dd-4354-9a48-58b0daa59569/Derivates/163e4557-715b-4751-b995-38e637bb0cda.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 5 ½ oz Emmental cheese, cut into pieces (¾ in.)
- 1 red onion, quartered (approx. 5.5 oz)
- 2 carrots, peeled and cut into pieces (1½ in.) (approx. 5 oz)
- 2 garlic cloves
- 1 stalk celery, cut into pieces (1 in.) (approx. 2 oz)
- 2 oz extra virgin olive oil
- 4 ½ oz ground pork
- 4 ½ oz ground beef
- 1 tsp salt
- 1 tsp dried oregano
- 1 tsp ground black pepper
- 16 - 17 ½ oz spaghetti sauce with garlic
- 1 pinch sugar
- 14 oz water
- 10 ½ oz penne pasta
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3381 kJ / 808 kcal
- Białko
- 35 g
- Węglowodany
- 74 g
- Tłuszcz
- 44 g
- Błonnik
- 12 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Creamy Mushroom and Chicken Pasta
1 godz.
Beef Ragout with Macaroni
30 min
Spaghetti Carbonara
40 мин.
Spicy Sausage Macaroni and Cheese
1 godz.
Bolognese Sauce
1 godz. 10 min
Creamy Chicken and Sun-Dried Tomato Pasta
30 min
Tomato Basil Chicken Fettuccine
1 godz.
Beef Stew with Ghoulish Mashed Potato Ghosts
1ч. 30 мин.
Chicken and Dumplings
45 min
Macaroni and Cheese
35 min
One Pot Cheeseburger Helper
45 min
Sausage and Red Pepper Pasta
45 min