Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 g óleo
- 10 g gengibre fresco
- 400 g abóbora fresca, cortada em pedaços
- 100 g batata, cortada em pedaços
- 50 g castanha de caju crua
- ½ c. chá de sal, mais q.b. para temperar
- 2 pitadas de pimenta do reino branca em pó
- 750 g água
- Wartości odżywcze
- na 1 porção
- Kalorie
- 592 kJ / 141 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 12 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Błonnik
- 2.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sopa de cenoura e aipo com azeite de ervas
45min
Sopa creme de abóbora com curry
30min
Sopa de legumes
55 min
Creme de cenoura e gengibre
35 min
Sopa de abóbora, Peixe com arroz e legumes, Crumble de pera e maçã
1h
Creme de legumes versátil
45min
Sopa de legumes versátil
50 min
Sopa de grão-de-bico com espinafre
40 min
Sopa de alho-poró e batata
45min
Sopa cremosa de abobrinha
25 Min
Creme de legumes
35 min
Sopa de cenoura e pera
1h