Mousse de frutas vermelhas

Mousse de frutas vermelhas

4.5 4 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 4 godz. 50 min
6 porções

Składniki

  • folhas de gelatina (2 g por folha)
    5
  • água para hidratar
  • frutas vermelhas frescas (ex.: morangos, framboesas)
    300 g
    300 g frutas vermelhas congeladas, (ex.: morangos, framboesas)
  • açúcar refinado
    200 g
  • queijo cremoso (queijo quark)
    250 g
    250 g ricota
  • creme de leite fresco, mín. 30% de gordura gelado
    250 g
  • folhas de hortelã, frescas para decorar

Wartości odżywcze na 1 porção

Kalorie 342 kcal / 1432 kJ
Białko 7 g
Tłuszcz 18 g
Węglowodany 38 g
Błonnik 1.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...