Crostata alla crema di cioccolato

Crostata alla crema di cioccolato

Brak ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
12 porzioni

Składniki

Pasta frolla
  • di farina
    450 g
  • di zucchero di canna
    90 g
  • di burro morbido a pezzi
    230 g
  • tuorli
    4
  • di miele (opcjonalnie)
    15 g
  • di scorza di limone tritata
    1 cucchiaino
  • di lievito in polvere per dolci
    ¾ cucchiaino
Crema
  • di nocciole tostate
    75 g
  • di cioccolato gianduia a pezzi (2-3 cm)
    120 g
    120 g di cioccolato al latte, a pezzi (2-3 cm)
  • tuorli
    6
  • di zucchero
    230 g
  • di latte intero
    750 g
  • di amido di mais (maizena)
    75 g
  • di ricotta
    150 g
Terminare la preparazione
  • di zucchero a velo
    1 ½ - 2 cucchiai

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 597.9 kcal / 2501.7 kJ
Białko 11.3 g
Tłuszcz 29.9 g
Węglowodany 72.6 g
Błonnik 2.6 g
Tłuszcz nasycony 16 g
Sód 77.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...