Urządzenia i Akcesoria
Orangenkuchen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 55 min
12 Portionen
Składniki
-
Butter zum Einfetten
-
Weissmehl und etwas mehr zum Bemehlen450 g
-
Zucker380 g
-
pflanzliches Öl150 g
-
Orangensaft (opcjonalnie)150 g
-
Bio-Orangen nur abgeriebene Schale3
-
Eier6
-
Backpulver3 TL
-
Orangensaft (opcjonalnie) zum Beträufeln
-
Puderzucker (opcjonalnie) zum Bestäuben
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Portionen
Sód
126 mg
Białko
7.1 g
Kalorie
1748 kJ /
417.8 kcal
Tłuszcz
15.2 g
Błonnik
1.4 g
Tłuszcz nasycony
1.7 g
Węglowodany
64 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Basic-Cheesecake
10 godz.
Feuchter Haselnuss-Himbeer-Gugelhopf
1 godz. 10 min
Muffins mit Schoggi aus dem Egg poacher
40 min
Schneller Gugelhopf
1 godz. 15 min
Quitten-Tarte
50 min
Herzhafte Focaccia mit Kichererbsen
3 godz.
Haselnuss-Schoggi-Roulade
1 godz.
Luftiger Schokolade-Kaffee-Kuchen
1 godz. 20 min
Joghurtkuchen
1 godz. 40 min
Rüebli-Schokoladen-Kuchen
1 godz. 25 min
Kartoffel-Eier Salat mit cremigem Dressing
45 min
Apfel-Rührkuchen
50 min