Urządzenia i Akcesoria
Orangenkuchen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 55 min
12 Portionen
Składniki
-
Butter zum Einfetten
-
Weissmehl und etwas mehr zum Bemehlen450 g
-
Zucker380 g
-
pflanzliches Öl150 g
-
Orangensaft (opcjonalnie)150 g
-
Bio-Orangen nur abgeriebene Schale3
-
Eier6
-
Backpulver3 TL
-
Orangensaft (opcjonalnie) zum Beträufeln
-
Puderzucker (opcjonalnie) zum Bestäuben
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Portionen
Sód
126 mg
Białko
7.1 g
Kalorie
1748 kJ /
417.8 kcal
Tłuszcz
15.2 g
Błonnik
1.4 g
Tłuszcz nasycony
1.7 g
Węglowodany
64 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Orangen Konfitüre mit Kiwi und Ingwer
50 Min
Rüebli-Cupcakes
50 Min
Chriesi-Muffins mit Streusel
50 Min
Apfelkuchen mit Streuseln (TM5)
2 Std. 30 Min
Quitten-Tarte
50 Min
Marmorküchlein mit Pfirsichcrème
4 Std. 30 Min
Zwetgschen-Küchlein
1 Std. 30 Min
Winterkuchen mit Mandarinen und Mandeln
2 Std. 35 Min
Nussröllchen
20 Min
Zimt-Nuss-Schnecken
2 Std. 10 Min
Rüebli-Schokoladen-Kuchen
1 Std. 25 Min
Apfel-Rührkuchen
50 Min