Crêpes Suzette

4.8 4 rating
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 35 min
8 portions

Składniki

Crêpe Batter
  • plain flour
    160 g
  • caster sugar
    40 g
  • medium eggs
    3
  • milk
    400 g
  • unsalted butter melted, plus extra for frying
    55 g
Suzette Butter
  • orange thin peelings of skin and juice
    1
  • lemon thin peelings of skin only
    1
  • caster sugar
    65 g
  • Grand Marnier
    80 g
    Cointreau
  • unsalted butter soft
    110 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 59.3 mg
Białko 7.1 g
Kalorie 1568.5 kJ / 374.9 kcal
Tłuszcz 20.8 g
Błonnik 1.5 g
Tłuszcz nasycony 12.4 g
Węglowodany 35.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...