Carrot Cake
TM6 TM5 TM31

Carrot Cake

4.6 (309 ocen)

Składniki

Cake

  • 300 g carrots, peeled and cut in pieces (3 cm)
  • 3 large eggs
  • 350 g brown sugar
  • 50 g sour cream
    lub 50 g crème fraîche
  • 160 g sunflower oil, plus extra for greasing
  • 250 g wholemeal flour
  • 1 tsp bicarbonate of soda
  • ½ tsp ground nutmeg
  • 2 tsp ground cinnamon
  • ½ tsp fine sea salt

Philadelphia Icing

  • 1 Tbsp granulated sugar
  • 1 orange, thin peelings of skin only
  • 300 g cream cheese, Philadelphia Original
  • 15 - 30 g honey, to taste

Wartości odżywcze
na 1 slice
Kalorie
1757.7 kJ / 420.1 kcal
Białko
6.1 g
Węglowodany
52.5 g
Tłuszcz
21.4 g
Tłuszcz nasycony
6.3 g
Błonnik
1.8 g
Sód
251.6 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy