Urządzenia i Akcesoria
Mandel-Grießpudding
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 30 min
8 Portionen
Składniki
-
Mandeln80 g
-
Milch1000 g
-
Marzipanrohmasse in Stücken140 g
-
Salz2 Prise
-
Bio-Orange Schale abgerieben und Saft ausgepresst½
-
Hartweizengrieß, fein100 g
-
Mandelblättchen4 EL
-
Marillenmarmelade evtl. 8 TL mehr zum Unterrühren60 g
-
getrocknete Marillen, entsteint klein gehackt60 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
7 g
Kalorie
878 kJ /
209 kcal
Tłuszcz
13 g
Błonnik
3 g
Węglowodany
17 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Marzipan-Pudding
2 godz. 20 min
Quarkcreme mit Balsamico-Heidelbeeren
1 godz. 20 min
Walnusssoufflé
1 godz. 15 min
Erdbeerpudding
2 godz. 15 min
Kaffeecreme
20 min
Ananas-Kokos-Pudding
2 godz.
Marzipan-Milchreis
50 min
Kokospudding
2 godz.
Kokos-Vanille-Pudding
1 godz. 15 min
Kokosmilchreis mit Mango
1 godz.
Orangen-Porridge mit Marillenmus
30 min
Grießpudding
15 min