Urządzenia i Akcesoria
Pão-de-ló de Alfeizerão
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
4 doses
Składniki
-
Manteiga q.b. p/ untar
-
açúcar130 g
-
ovos11
-
farinha tipo 5560 g
-
fermento p/ bolos½ c. chá de
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 dose
Sód
110.1 mg
Białko
10.4 g
Kalorie
1334.2 kJ /
318.9 kcal
Tłuszcz
10.7 g
Błonnik
0.4 g
Tłuszcz nasycony
3.7 g
Węglowodany
45.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Ovos-moles de 8 gemas
45 min
Molotof ao vapor
30 min
Pudim Abade de Priscos
1 godz.
Tarte de amêndoa
1 godz. 40 min
Pão de ló de Margaride
1 godz. 15 min
Aletria de cortar à faca
35 min
Pão-de-ló de Vizela
1 godz. 40 min
Ovos-moles de 6 gemas
40 min
Jesuítas
20 min
Ovos-moles de 12 gemas
40 min
Pastéis de nata
45 min
Francesinha
1 godz.