Piškotový korpus

Piškotový korpus

4.6 11 rating
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 50 min
16 plátků

Składniki

  • máslo na vymazání fiormy
  • 8 vajec, středních (53-63 gramů) viz. tipy
  • 240 gramů cukru dle chuti
  • 2 čajové lžičky vanilkového cukru, domácí výroby
    1 čajová lžička přírodního vanilkového extraktu
  • 240 gramů hladké mouky
  • 2 čajové lžičky kypřicího prášku do pečiva (opcjonalnie)
  • 2 špetky soli (opcjonalnie) dle chuti

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 plátek

Sód 41.6 mg
Białko 5.2 g
Kalorie 653.3 kJ / 156.2 kcal
Tłuszcz 2.9 g
Błonnik 0.4 g
Tłuszcz nasycony 0.9 g
Węglowodany 27.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...